Trouwen aan het strand: 3 belangrijke adviezen

Allereerst: van harte gefeliciteerd met jullie verloving! Nu gaat het echte werk beginnen: de bruiloft plannen. Omdat Beachclub Indigo inmiddels al tien jaar volwaardig meedraait als trouwlocatie, hebben we in de loop der tijd enorm veel kennis opgedaan. Wat maakt trouwen aan het strand anders dan op een andere plek? Wat zijn onverwachte omstandigheden om rekening mee te houden? Hoe kies je de beste locatie voor je bruiloft? Deze en meer vragen beantwoorden we in dit artikel, aan de hand van de drie belangrijkste adviezen die we je graag willen meegeven.

Stel de juiste vragen

Dit advies voor trouwen aan het strand staat niet voor niets bovenaan. Als je voor een locatie aan de kust kiest, kun je met allerlei onverwachte weersomstandigheden te maken krijgen. Zorg dat jullie vragenlijst minstens voorzien is van punten als: tot welke windkracht is de strandtent veilig? Kan de zaal of het terras overdekt worden als het regent? Is alles winddicht? Zijn er genoeg grote parasols voor de gasten? Kortom: hou rekening met praktische zaken. Je kiest immers voor een locatie in een natuurgebied. Indigo is in elk geval zo stevig en handig opgebouwd dat we op werkelijk elke weersomstandigheid ingesteld zijn. Als het erg warm is kan het dak er zelfs af, maar als het regent of waait hebben we speciale panelen om iedereen warm en veilig te houden terwijl het uitzicht over onze prachtige Noordzee nog steeds intact blijft. Vraag maar raak!

Weet wat je persoonlijke opties zijn

Jullie bruiloft is een van de, zo niet dé, allermooiste dag(en) van jullie leven. En als jullie gaan trouwen op het strand, heb je qua locatie al iets onvergetelijks gekozen. Maar, wist je dat wij bij Indigo niks standaard doen – en dus alles op maat organiseren? Daarmee bedoelen we: vertel ons wat je wil – van je lievelingskleur tot muziekstijl, van het bruidsmenu tot jullie trouwalbum, van decoratie tot speciale acts. Wij regelen het allemaal voor je – en niets (echt niets) is onmogelijk.

Kies voor een makkelijk te bereiken locatie

Bereikbaarheid kent geen tijd – nee, dat is geen slechte reclameslogan, het is echt waar. Als je een lange dag erop hebt zitten, wil je dat jullie en alle gasten makkelijk terug naar de auto kunnen. En hetzelfde geldt voor de heenweg. Daarbij is het goed om, als je gaat trouwen aan het strand, te letten op rolstoelvriendelijkheid. Sommige strandtenten zijn namelijk alleen te voet bereikbaar. Gelukkig geldt voor Indigo dat de strandtent heel goed aan te vliegen is. Vanaf het begin van het Zwarte Pad ligt een vlak, betonnen voetpad dat in een rechte lijn naar onze ingang loopt.

Bovenaan het Zwarte Pad ligt een parkeerplaats waar gasten hun auto’s kwijt kunnen. Ook het OV stopt aan het begin van het Zwarte Pad – en Indigo is vanaf daar maar een minuut of vijf lopen.

Trouwen aan het strand is een bijzondere aangelegenheid die vraagt om net wat meer kennis en kunde. Het gespecialiseerde team van Beachclub Indigo kent alle fijne kneepjes van het vak – en meer – om jullie de mooiste en meest zorgeloze dag ooit te geven. Loop vooral eens bij ons binnen, dit mag zowel op afspraak als spontaan, en vraag onze eventmanager Laura-Lee naar alle mogelijkheden. Onder het genot van een drankje spreekt ze graag alle opties met jullie door.

Heb je liever

telefonisch contact?

Bel Laura op:

+31 618 708 836

Alle Indigo blogs

Organiseer Beachclub Bedrijfsfeesten die Sprankelen als een Festival

Beleef een onvergetelijk bedrijfsfeest aan de kust van Nederland bij Beachclub Indigo, waar de zon, zee en het zand samenkomen om een magische ervaring te creëren die sprankelt als een festival. Beachclub Indigo is dé plek waar je een uniek strandfestival kunt...

nl_NLDutch